Etage1

Bogesunds

På Bogesunds Väveri har vi vävt tyger i över 80 år. Än idag sker all tillverkning i vår fabrik vid Åsunden i Ulricehamn där allt en gång började. Vårt intresse för att designa, skapa och erbjuda textilier av högsta kvalitet har långt ifrån svalnat.

Bogesunds verkar idag inom två områden. Swedish Collections är samlingsnamnet för våra lagerförda kollektioner, textilier som alltid finns för omgående leverans. Våra lagerkollektioner kännetecknas av hög kvalitet och ofta med unik design, således textilier för dig som verkligen efterfrågar det bästa.

Textile Performance är affärsområdet där vi sätter kundens idé och skaparglädje i centrum. Här utvecklar vi projektbaserade textilier helt efter kundens önskemål, såväl mönster- som funktionsmässigt. För dig arkitekt, designer eller inredare som förstår och vill ta textilens betydelse till nästa nivå är Textile Performance verktyget som erbjuder full skaparglädje. Det bästa av allt: såväl miljön som totalekonomin blir allt som ofta vinnare när man väljer ett projektbaserat tyg framför standardtyger.

Alla våra textilier utvecklas och vävs i Ulricehamn, detta under extremt hög kvalitets-granskning. Tygerna granskas fyra gånger innan de når slutkunden, en process du alltid är välkommen att se med egna ögon. Vårt miljöengagemang är fullständigt och nästan alla våra kollektioner är miljöcertifierade enligt EU Ecolabel.

Välkommen

Textile Performance<br/>Tobias Torsborn

Textile Performance
Tobias Torsborn
tobias@bogesunds.se
076- 525 18 47

www.bogesunds.se